Kako najbolje speči kostanj? 4 nasveti

Kako najbolje speči kostanj? 4 nasveti

Obožujem pečen kostanj, zato si upam trditi, da sem tehniko pečenja izpopolnil do perfekcije. Najprej preverimo če imamo enak okus, potem pa podelim nekaj nasvetov za dober rezultat.
29 februar, 2024 — Chef Bruni
Bezgov sirup - Najenostavnejši recept

Bezgov sirup - Najenostavnejši recept

Čas je za najkrajši in najenostavnejši recept za bezgov sirup po receptu naših babic. 

Tri, štiri, zdaj!

30 maj, 2023 — Chef Bruni
Jeklena ponev ali ponev iz nerjavečega jekla?

Jeklena ponev ali ponev iz nerjavečega jekla?

Pogosto dobim vprašanje kakšna je razlika med jekleno ponvijo in tisto iz nerjavečega jekla. Seveda je vsem jasno, da slednja ne rjavi, pa vseeno - razlik je še veliko več.

Obstajajo razlike glede sestave, lastnosti in zmogljivosti. Tukaj je razčlenitev ključnih razlik med jeklenimi ponvami in ponvami iz INOX-a oz. nerjavečega jekla.

18 maj, 2023 — Chef Bruni
Dobrodošlica WMF!

Dobrodošlica WMF!

Z največjim veseljem sporočam, da vam lahko od zdaj naprej ponudimo tudi izdelke vsem dobro znane blagovne znamke WMF z bogato tradicijo na področju kuhinjskega pribora, posode in drugih nepogrešljivih pripomočkov za kuhinjo.

Naše stranke zdaj že veste, da nam je kakovost resnično na prvem mestu in izbiramo blagovne znamke za katerimi stojimo. WMF je zagotovo ena izmed takšnih.

20 december, 2022 — Chef Bruni
Domači Gyoza cmoki

Domači Gyoza cmoki

Preverjen recept za odlične Gyoza cmoke - Gyoza dumplings. Vključno s testom in pripravo na pari.
30 november, 2022 — Chef Bruni
Bruni sprašuje: Jernej Kitchen - Intervju medtem, ko čakaš da voda zavre.

Bruni sprašuje: Jernej Kitchen - Intervju medtem, ko čakaš da voda zavre.

Verjetno smo že prav vsi, ki kdaj "Googlamo" recepte, pristali na spletni strani Jernej Kitchen. Pod tem imenom vsebine ustvarjata Jernej in Maja, ki sta zelo aktivna tudi na družbenih omrežjih. Poleg tega, da pravita, da imata polne roke dela z njunima otrokoma, sta si vzela čas in odgovorila na nekaj mojih vprašanj. Če kdaj posežeta po instant obrokih, katera je njuna najljubša začimba in zakaj sta dobivala fotografije iz Arabskih Emiratov pa preberite spodaj.
05 september, 2022 — Chef Bruni
Pečeni rezanci z rakci in zelenjavo - Chef Bruni

Recept: Pečeni rezanci z rakci in zelenjavo

Neja iz Breakfast club pravi, da je v njeni kuhinji zopet dišalo po azijski hrani, saj je pripravila jed, ki se je loti takrat, ko nima veliko časa.

Z nami je delila njeno najljubše kosilo, ki ga pripravi res pogosto, saj ga obožujejo prav vsi v družini. Prav tako bo izdala svoj skrivni recept za božansko arašidovo omako, ki jo pripravi v pečenih rezancih ali “stir fry-ju” in vam predstavila novo pridobitev v kuhinji. 

12 julij, 2022 — Chef Bruni
Kaj je Dutch oven posoda? - Chef Bruni

Kaj je Dutch oven posoda?

Je težka, običajno litoželezna posoda s pokrovom, ki jo lahko uporabljamo v pečici in na štedilniku. V njej pripravimo okusne in predvsem sočne obroke. Posebej so priljubljene kombinacije mesa in zelenjave, ki ju popečemo na štedilniku kasneje pa na nizki temperaturi dlje časa pečemo v pečici, da ostane sočna in ohrani okus.
06 julij, 2022 — Chef Bruni
Recept: Quesadilla s piščancem - Chef Bruni

Recept: Quesadilla s piščancem

Quesadilla je čudovita mehiška jed, pripravljena na štedilniku. Za pripravo potrebujemo tortiljo (koruzno ali pšenično) ter poljuben nadev. Za Quesadillo je značilno, da ta vedno vsebuje sir, poljubno pa tudi mesne nadeve, mehiške začimbe in zelenjavo. Jernej in Maja sta to Quesadillo pripravila s piščancem, sirom, začimbami in zelenjavo.
06 junij, 2022 — Chef Bruni
Enostaven limonin kolač z borovnicami - RECEPT

Enostaven limonin kolač z borovnicami - RECEPT

Sočen, aromatičen in noro okusen limonin kolač bo vašo dnevno pavzo ob kavici povzdignil na višji nivo. Za preprost recept za limonin kolač z borovnicami sem tokrat prosil Nejo Gril iz Breakfastclub, ki pravi, da je to eden najhitrejših receptov kar jih je kdaj pripravila. Pri pripravi pa je najboljše to, da umažete praktično samo eno posodo in pekač.
02 junij, 2022 — Chef Bruni
5 razlogov, zakaj je jeklena ponev top! - Chef Bruni

5 razlogov, zakaj je jeklena ponev top!

Verjetno nisem edini, ki sem kupil ali pa dobil nekaj najcenejših ponev, ko sem šel študirat. Takrat sta bila edina kriterija za izbiro ponve cena in velikost, vsekakor pa ne kakovost. Ponve so služile svojemu namenu, postale pa so vedno bolj spraskane in okrušene. V eni točki sem se odločil malo bolje raziskati področje ponev brez premaza in sicer jeklene ponve.
04 maj, 2022 — Chef Bruni
5 uporabnih specialnih kuharskih pripomočkov, ki vam bodo prišli prav - Chef Bruni

5 uporabnih specialnih kuharskih pripomočkov, ki vam bodo prišli prav

Vsakič, ko uporabim katerega izmed spodnjih pripomočkov pri kuhanju, si rečem: »to bi res moral vsak imeti v svoji kuhinji!« Čeprav je takih »gadgetov«, ki so zame nepogrešljivi, še veliko več, sem jih tokrat izbral 5.
14 april, 2022 — Chef Bruni