Queso v španščini pomeni sir, iz česar lahko sklepamo, da Quesadilla vsekakor vsebuje sir in to veliko sira. Poleg sira in tortilje, pa v tej tortilji najdemo tudi pisan nadev narejen iz že pečenega piščančjega mesa, koruze, paprike in mlade čebule. Uporabimo lahko ostanke pečenega piščančjega mesa, ki ga natrgamo, lahko pa piščančja prsa spečemo posebej za Quesadillo. Začimbe so preproste in zlahka dosegljive ter lepo popestrijo nadev, lahko pa jih tudi popolnoma prilagodite svojemu okusu. Hitro, preprosto in krasno mehiško kosilo, ki vas ne bo pustilo ravnodušno.

Quesadilla s piščancem

MEHIŠKA HRANA ZA TELO IN DUŠO

Jernej iz JernejKitchen pravi, da obožuje Quesadillo in ima kar boljši dan, ko ve, da bo za kosilo ta poslastica. Zato smo ga prosili, da z nami deli recept za njegove najljubše piščančje Quesadille, ki jih je čudovito popekel v De Buyer ponvi.

To so top lastnosti zakaj je to Quesadillo tako fino narediti doma:

  • ogromno topljivega sira, ki čudovito popestri Quesadillo
  • nadev iz piščančjega mesa je zelo okusen, pisan in perfektno začinjen
  • tortilja je hrustljava in pečena v ponvi z nadevom
  • odlično za piknik, rojstnodnevne zabave ali hitro kosilo, večerjo med tednom
  • hiter recept pripravljen v manj kot 20 minutah
  • odličen recept za začetnike

KAJ JE QUESADILLA?

Quesadilla je čudovita mehiška jed, pripravljena na štedilniku. Za pripravo potrebujemo tortiljo (koruzno ali pšenično) ter poljuben nadev. Za Quesadillo je značilno, da ta vedno vsebuje sir, poljubno pa tudi mesne nadeve, mehiške začimbe in zelenjavo. Jernej in Maja sta to Quesadillo pripravila s piščancem, sirom, začimbami in zelenjavo. Tudi vas mika ena slastna Quesadilla? Recept je na voljo spodaj.

KAKO NAREDIMO QUESADILLO DOMA (VIDEO)?

Preveri ta hiter video za pripravo odlične Quesadille s piščancem in sirom doma. V receptu je uporabljena jeklena ponev De Buyer 28 cm. Gre za brezčasno ponev vrhunske kvalitete, ki jo uporabljajo chefi po vsem svetu, hkrati pa je cenovno dosegljiva.

 

QUESADILLA RECEPT

Za 4 osebe
Priprava: 10 min
Pečenje: 7 minut
Skupni čas priprave: 17 minut

SESTAVINE

  • 1 pečena piščančja prsa (250g)
  • 1/2 čebule
  • 1/2 rdeče paprike
  • 1 žlica vložene in odcejene koruze
  • 2 žlici sesekljanega zelenja mlade čebule
  • 1/2 žličke mletega koriandra
  • 1/4 žličke česna v prahu
  • 4 tortilje
  • 400 g naribanega sira (Provolone, Cheddar, Scamorza, Gauda...)
  • 1 čajna žlička rastlinskega olja

KUHINJSKI PRIPOMOČKI

POSTOPEK

1. PIŠČANČJI NADEV

Pečena piščančja prsa natrgamo na manjše kose v skledo. Čebulo olupimo in narežemo na lističe, rdečo papriko očistimo in narežemo na manjše kocke. Dodamo k piščancu skupaj s koruzo in sesekljano mlado čebulo. Začinimo z mletim koriandrom, česnom v prahu, soljo in poprom. Premešamo, da se sestavine povežejo.

NASVET
V kolikor imamo radi pekoče arome, dodamo k piščancu še žličko sesekljanega čilija oziroma jalapeno.

2. PRIPRAVA PONVE

Ponev premažemo z rastlinskim oljem. Pomagamo si s čopičem ali papirnato brisačko, saj mora biti plast olja zelo tanka. Quesadillo pečemo v hladni ponvi, saj se bo tako sir lepše raztopil, tortilje pa karamelizirale.

3. SESTAVLJANJE

Tortiljo damo na delovno površino. Po polovici tortilje radodarno razporedimo 50g sira. Čez sir razporedimo 4 žlice pripravljenega piščančjega nadeva. Čez piščančji nadev pa zopet razporedimo 50g sira. Tortiljo preložimo čez nadev. Po vrhu rahlo premažemo z rastlinskim oljem. Postopek ponovimo še s preostalimi tortilji.

4. PEČENJE

V ponvi pečemo dve quesadilli naenkrat. Ponev pristavimo na zmeren ogenj in pečemo najprej 4 minute, oziroma tako dolgo, da je spodnja stran zlato-rjave barve. Z lopatko pritisnemo tortilji ob ponev, da se nadev enakomerno razporedi in sir dobro raztopi. Tortiljo obrnemo z lopatko in jo pečemo še 3 minute. Razrežemo in postrežemo. Odlično se k Quesadilli poda sveža paradižnikova salsa.

SHRANJEVANJE

Quesadilla s piščancem je najbolje servirati svežo, ko je še topla.
Lahko pa kakšno porcijo, ki nam ostane hranimo tudi v hladilniku. Hranimo v zaprti posodi, v hladilniku, do 2 dni. Preden postrežemo, jo dobro pogrejemo v mikrovalovni pečici ali v ponvi.

 

Dober tek!

06 junij, 2022 — Chef Bruni

Napiši komentar

Obvestilo: Komentarji bodo pred objavo pregledani in potrjeni.