Verjetno smo že prav vsi, ki kdaj "Googlamo" recepte, pristali na spletni strani Jernej Kitchen. Pod tem imenom vsebine ustvarjata Jernej in Maja, ki sta zelo aktivna tudi na družbenih omrežjih. Poleg tega, da pravita, da imata polne roke dela z njunima otrokoma, sta si vzela čas in odgovorila na nekaj mojih vprašanj. Če kdaj posežeta po instant obrokih, katera je njuna najljubša začimba in zakaj sta dobivala fotografije iz Arabskih Emiratov pa preberite spodaj.

 

Na kosilo se povabijo najboljši prijatelji. Imata eno uro časa… Kaj skuhata/pripravita?

To pa ni težko, saj sva pred časom izdala tudi kuharsko knjigo Spektakularne jedi iz pečice, kjer se fokusirava na jedi, pripravljene v pečici, v 30 minutah ali manj, tako da bi kar izbrala eno jed iz knjige. Trenutno bi to verjetno bila sezonska pečena piščančja stegna v odlični omaki z grozdjem in kremno polento.

 

Katero jed ali sladico je po vajino najtežje dobro pripraviti?

Teh je kar nekaj, če pa se osredotočim na eno, pa bi rekel da jajčna omleta. Hitro so lahko jajca preveč kuhana, se primejo na ponev, ali pa so premalo kuhana. Tukaj res potrebujemo fokus in potrpljenje.

 

Če bi morala eno jed kuhati in jesti do konca življenja, katera bi to bila?

Uhh, ta pa je težka. Verjetno bi to bile testenine s kakšno svežo in lahko omako.

 

Katere začimbe se nikoli ne naveličata?

Klišejsko, ampak soli. Pred leti sva bila v apartmaju v Rovinju, kjer naj bi bile tudi osnovne začimbe na voljo (sol, poper). A soli ni bilo, prispela pa sva pozno, tako da je nisva uspela kupiti v trgovini. Tista rižota je bila najslabša kar sva jih kdaj jedla, ravno ker je manjkala ključna začimba - sol. 

 

Katere jedi sploh ne marata?

Maja nerada je drobovino, medtem ko Jernej podobno ne mara svinjskih želodčkov v juhi, omakah in podobno.

 

Ali sta se že kdaj delal/a, da je hrana dobra, čeprav je bila res zanič? Kdaj in zakaj?

Oba imava kar izrazito mimiko, tako da bi težko zaigrala, da nama nekaj res ni dobro, pa tudi mnenja sva, da je bolje iskreno povedati, da ti nekaj ni všeč, kot pojesti. Se nama pa še nikoli ni zgodilo, da bi pojedla, če nama ni bilo všeč. 

 

Kateri izmed slovenskih ali tujih kuharskih vplivnežev ali youtuberjev vama je najbolj všeč in ga/jo spremljata?

Uh, teh je kar nekaj. Maja najraje spremlja tri ameriške blogerke: TieghanGaby  in Monique, Jernej pa najraje spremlja Donal Skehana in seveda Jamie Oliverja. 

 

Kaj je bil najbolj smešen, čuden komentar ali zasebno sporočilo, ki sta ga dobil/a na družbenih omrežjih?

Najbolj hecno je bilo, ko je pred časom ena izmed oseb, ki kuha najine recepte hodila po trgovini v Arabskih Emiratih in nama pošiljala videe in fotografije sestavin, ki jih mora po najinem mnenju kupiti. Sicer pa imava večino pozitivne izkušnje z osebami, saj 99% najine javne pojavnosti temelji na kulinariki, tako da so tudi komentarji in pogovori večinoma vezani na hrano.

 

Ali kdaj skuhata kar kakšno instant hrano ali obroke, ki so samo »za pogret«? Če ja, kaj vama je najljubše?

Večinoma resnično kuhava vse od doma, rada pa tu in tam kupiva kakšne torteline, ki jih potem doma popestrimo s kakšno domačo omako. 

 

Kateri kuhinjski pripomoček se vama zdi nepogrešljiv in ne bi mogla brez? (poleg klasičnih posod, kuhalnic itd.)

Absolutno dober lupilec za krompir in drugo zelenjavo ter strgalnik z različno velikimi luknjami.

 

Kaj trenutno počneta, kje vaju lahko vidimo in spremljamo?

Trenutno imava polne roke dela z dvema otrokoma, en je star manj kot mesec dni, drugi dve leti, tako da je akcija. Sicer pa lahko vso najino kuharijo spremljate na jernejkitchen.com/sl ter na vseh družbenih omrežjih pod istim imenom (Jernej Kitchen).
05 september, 2022 — Chef Bruni

Napiši komentar

Obvestilo: Komentarji bodo pred objavo pregledani in potrjeni.