Vsakič, ko uporabim katerega izmed spodnjih pripomočkov pri kuhanju, si rečem: »To bi res moral vsak imeti v svoji kuhinji!« Čeprav je takih »gadgetov«, ki so zame nepogrešljivi, še veliko več, sem jih tokrat izbral 5.

 

Merilne žličke Nest™ – Cup/tsp/ml

Za nove recepte običajno uporabim Google, Youtube, zadnje čase pa celo kakšno dobro idejo najdem na Tik-Toku. Sploh pri sladicah, kjer je treba biti posebej natančen, so recepti velikokrat napisani z enotami, ki nam niso toliko blizu – ½ cup, tsp, tbsp in podobne ameriške oznake. Da mi ni potrebno celotnega recepta spreminjati in preračunavati enot, uporabim merilne žličke.

Set je sestavljen iz 8 merilnih posodic velikosti od ¼ tsp (1.25 ml) do 1 cup (250 ml), ki so zložene tako, da zavzamejo zelo malo prostora. Označene so z metričnimi in imperialnimi enotami.

Ročni ožemalnik citrusov Helix

Limone, limete in drugi citrusi hrani dodajo kislino, ki je včasih pika na i, da je jed popolna. Pa da ne bomo samo o kuhanju… Kaj je še sploh lahko bolj osvežilno od limonade? (Ok, mogoče pivo :D ) Helix ožemalnik je narejen tako, da z največjo lahkoto iztisnem ves sok, seveda brez pešk. Sestavljen je iz dveh vzdržljivih delov, ki ju po uporabi samo operem pod vodo in pospravim.

Univerzalna pokrovka

Klasična nedeljska scena: na štedilniku 3 lonci, od tega dva enake velikosti – pokrovka pa samo ena. Zato sem pred kratkim nabavil tole univerzalno pokrovko, ki me reši v teh primerih. Obstaja v več velikostih vsaka pa je primerna za 3 premere loncev. Tale na povezavi paše na lonce ali ponve premera 24-26-28 cm. Tukaj pa najdete še večjo verzijo za 28-30-32 cm.

Kalup za burgerje

Obožujem burgerje! Klasične, s slanino, jajcem, razno zelenjavo in omakami. Za burger vedno izberem govedino, ki je skoraj nič ne začinim. Všeč mi je naraven, sočen okus, začimbe pa raje dodam v omako. In čeprav načeloma predpripravi mesa ne posvečam velike pozornosti, se še kako ukvarjam s tem, kako oblikovati primerno velik in debel polpet. Tale kalup je res zakon! Ko meso stisnete v model, dobite polpet z 9 cm premera in ravno pravšnjo debelino.

Microplane Premium strgalnik

Zadnji, ki ga omenjam, je tisti ki ga uporabljam praktično vsak dan. Če spremljate kakšne kuharske oddaje, resničnostne šove ali Youtuberje, ste ta strgalnik že zagotovo opazili. Običajno z njim naribam parmezan na končano jed. Ali pa limonino lupino, muškatni orešček, ingver… Res vsestransko uporaben ribež, ki se ne skrha. In kaj je najbolj kul? Operem ga lahko v pomivalnem stroju.

To je moj prvi izbor 5 kuhinjskih "gadgetov". Kmalu pripravim še kakšnega. 

Domači chefi, uživajte v kulinaričnem ustvarjanju!

 

14 april, 2022 — Chef Bruni

Napiši komentar

Obvestilo: Komentarji bodo pred objavo pregledani in potrjeni.