Zagotovo ste med gledanjem kuharskih serij ali resničnostnih šovov opazili uporabo strgalnikov v obliki »palice« s katerimi chefi običajno naribajo parmezan, ingver, česen, muškatni orešček, limonino lupinico in ostala živila. Po vsej verjetnosti gre za Microplane® strgalnike, ki so v svetu izjemno popularni zaradi svoje ostrine, enostavne uporabe, vzdržljivosti in vse stranske uporabnosti.


Začetek revolucije

Prelomni dogodek je bil, ko je gospodinja iz Kanade pripravljala pomarančno torto in imela pri strganju pomarančne lupine velike težave. Iz moževe mizarske delavnice si je sposodila pripomoček, nad katerim se ni mogla načuditi. Pripomoček je enostavno drsel in pomarančna lupina je bila perfektno nastrgana. To je bila osnova na kateri so kasneje razvili revolucionarne proizvode Microplane®.
Podjetje je torej sprva izdelovalo pripomočke za obdelavo lesa in se kasneje povsem specializiralo za ostre in učinkovite pripomočke za kuhinjo. Danes ponujajo širok izbor strgalnikov oz. ribežev za chefe in domače kuharske navdušence.

Strgalnik microplane 


Proces izdelave


Fotosenzibilno odporno folijo se nanese na prvovrstno površino iz nerjavečega jekla, da prikrije in zaščiti določena področja. Nato se na film izpostavi fotografska slika rezila, ki prikazuje natančno obliko in velikost zob. Posebna raztopina železovega klorida se razprši in raztopi izpostavljene dele, ki so ostali nezaščiteni, da tvori odlično oblikovane in ultra ostre rezalne robove Microplane®.
V zaključni fazi se zobe potisne navzgor tako, da ustvarijo popoln rezalni kot pod katerim lahko brez napora naribate raznovrstna živila.

Rezilo strgalo


Za razliko od žigosanih ali dvostranskih jedkanih rezil se ultra ostri zobje obnašajo kot izjemno ostri noži, da sestavine režejo vnaprej, namesto da bi trgali ali drobili. Rezilo zagotavlja, da se hrana ne zlepi ali zatakne, ampak namesto tega brez velikega pritiska in napora nežno drsi vzdolž površine rezanja in vsakič ustvari popolne rezultate.
Microplane® uporablja za strgala enako vrhunsko jeklo, kot na oddelku za medicinske pripomočke.

Ko strganje ali ribanje postane zabavno!


V naši ponudbi najdete različne produkte za ribanje oz. strganje, ki se razlikujejo glede na obliko rezila, ročaja in namena uporabe. V opisu produktov boste našli vse informacije kateri strgalnik vam bo najbolj ustrezal.
Zvezda med Microplane® strgalniki: Premium classic

 

 

Z njim lahko strgamo:

Lupine citrusov (limona, pomaranča…)
  • Parmezan
  • Ingver
  • Česen
  • Oreščke
  • Tartufe
  • Čokolado
  • In drugo
+ Lahko ga perete v pomivalnem stroju!
 
Preverite še druge oblike in modele - TUKAJ
24 marec, 2022 — Chef Bruni

Napiši komentar

Obvestilo: Komentarji bodo pred objavo pregledani in potrjeni.